Ik ben niet gek!!

Ik ben niet gek!!

Hoe breng je in heel korte tijd overtuigend over waar Verlaat Verdriet over gaat?
Dat lukt Desiree de Bruin in de korte film van haar optreden ‘Ik ben niet gek.’
Lees de introductie van Desiree en ga snel kijken naar ‘Ik ben niet gek!

Introductie Desiree

Stel je voor. Je bent een vrouw van 42, je bent al 23 jaar samen met je grote liefde en jullie hebben samen vier kinderen. Je bent ook nog zelfstandig onderneemster, hebt een fijn eigen huis, voldoende inkomsten en je mag je gelukkig prijzen met een goede gezondheid, lieve vrienden en familie.
Dan heb je toch alles wat je hartje begeert?
Nou nee, niet echt… Lees maar!
En bekijk vooral ook het filmpje van mijn solovoorstelling en de ervaringsverhalen van lotgenoten!

Verhaal

Ik heb namelijk een verhaal te vertellen, een verhaal te delen! Sterker nog, ik weet dat ik een verhaal te delen heb waarin héél erg veel mensen zich zullen herkennen. Mensen die net als ik, op volwassen leeftijd moeten dealen met een trauma dat ze als kind hebben opgelopen.

Jong ouderverlies

Het gaat hier over jong ouderverlies. Mijn moeder overleed toen ik 18 jaar oud was. Zij was net 40 geworden. Een trauma dus en daar ben ik pas op mijn 43e achter gekomen. Ik dacht dat ik dit verdriet allang ‘een plekje’ had gegeven’ zoals ze dat zo mooi zeggen. Ik kreeg echter allerlei klachten die ik maar niet kon verklaren. Mijn huisarts dacht aan een burn out. Diep van binnen wist ik dat het iets anders moest zijn. Maar wat??

Verlaat Verdriet

Niet veel later deelde een kennis van mij op Facebook een link over Verlaat Verdriet. Ik wist direct dat deze link mij zou brengen naar iets wat ik ‘moest’ lezen. Ik kwam terecht op de website van Titia, een ervaringsdeskundige die er haar levenstaak van heeft gemaakt om andere lotgenoten te helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Ik heb haar website van voor naar achteren gelezen. Alles wat ik daar las sloeg op mij. Elke letter klopte. Ik had inderdaad geen burn out, ik bleek een Verlaat Verdriet-er te zijn!

Patronen

Zelf voelde ik mij altijd al ‘anders’, ik met al mijn gekke patronen en kenmerken. Op deze website las ik juist dat ik heel ‘normale’ Verlaat Verdriet-patronen vertoon. (Zie deze link https://verlaatverdriet.nu/verlaat-verdriet/kernthemas-en-kenmerken/ ).
Ik kan je niet uitleggen wat een bevrijding het was om dit te ontdekken! Ik ben dus niet gek!!! Ik heb Titia’s workshop gevolgd en ik heb daar enorm veel (h)erkenning ervaren.

Leven

Ik ben inmiddels 44 en ik kan nu echt verder met mijn leven en ook ik wil mij er nu hard voor maken om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun zoektocht naar begrip en (h)erkenning. Titia en ik willen heel erg graag ons verhaal en onze ervaringen delen in de hoop zoveel mogelijk mensen te bereiken en te helpen. Mensen te laten weten dat er überhaupt zoiets bestaat als Verlaat Verdriet! Er was mij en vele anderen met mij veel ellende bespaard gebleven als ik hier al van jongs af aan van had geweten.

Kijken

Voorstellinghttps://youtu.be/Sx-DO92KE1E

Interviews: https://youtu.be/FSyf4Q4M75M

Delen

Help ons om zoveel mogelijk jonge en oudere (half)wezen te bereiken.
Deel dit verhaal. Deel het filmpje van de voorstelling. Deel het filmpje met de interviews met Verlaat Verdriet-ers.

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)