De kunst van het verbinden bij Verlaat Verdriet

Ik houd van onze jaartraining De kunst van het verbinden bij Verlaat Verdriet. In 2009 ontwikkelden Geerte Cammeraat en ik deze jaartraining. In 2010 startten we met de eerste groep. In 2013 hebben we met zeven groepen Verlaat Verdriet-ers een prachtig proces van verbinden mee mogen maken.
In 2012 echter kreeg Geerte een uitbreiding van uren in haar baan, met als gevolg haar besluit om te stoppen met haar eigen bedrijf Tesjoewa. Helaas betekende dat ook stoppen met De kunst van het verbinden met Verlaat Verdriet. Althans: geen nieuwe groepen meer te starten als de twee, op dat moment nog lopende, groepen hun jaartraining afgerond hebben. Hoewel ik het aan had zien komen, kwam het toch hard aan toen Geerte vertelde: ‘Ik ga stoppen met de jaartraining‘. Wat nu? In mijn eentje verder gaan met De kunst van het verbinden? Nee. Iemand anders zoeken die met mij deze prachtige jaartraining wil gaan geven? Ik heb erover nagedacht. Er over gesproken. Maar hoe ik ook dacht: het klopte niet. De kunst van het verbinden is van Geerte en mij. Samengesteld uit ons beider kwaliteiten, die op zo’n bijzondere manier met elkaar samengaan. De kunst van het verbinden is niet een jaartraining met een programma dat je ‘zomaar’ over kunt dragen aan iemand anders. Tenminste: op dit moment niet. Ik moest dus besluiten: ‘Geen Kunst van het verbinden bij Verlaat Verdriet meer‘. Hoe jammer, en hoe spijtig, ook.

Tot vorige week Geerte, voorafgaand aan de trainingsdag van die dag, tegen me zei: ‘Nu alles duidelijk is en ik gestopt ben met Tesjoewa, heb ik weer ruimte in mijn hoofd. Ik ga graag verder met De kunst van het verbinden bij Verlaat Verdriet.

Zoals je uit bovenstaande tekst begrijpt ben ik hier super-blij mee. Door kunnen gaan met De kunst van het verbinden bij Verlaat Verdriet! Met een nieuwe groep in 2013!

Binnenkort meer informatie over de data van de jaartraining 2013-2014.

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)

2 gedachten over “De kunst van het verbinden bij Verlaat Verdriet

  1. Titia, superblij voor je en daarmee niet in de laatste plaats voor de mensen die deze jaartraining allemaal nog zullen gaan doen! Uit ervaring kan ik zeggen dat ik blij ben dat deze training blijft bestaan!!

  2. Geweldig Titia , dat Geerte en jij lekker samen verder gaan met de jaartraining , heel bijzonder om te mogen ervaren wat het je allemaal kan brengen! Dank voor alles jullie beide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *