Mijn vader is een foto: Joep van Deudekom

Vorige week plaatste ik mijn blog over het artikel van cabaretier Joep van Deudekom in PLUS-Magazine, waarin hij schrijft over zijn vader – en over wat het vroege verlies van zijn vader voor hem heeft betekend, en nu nog betekent.
Joep van Deudekom (1960) was 6 jaar toen hij zijn vader verloor.

Ik deel hier graag zijn herkenbare lied met je: Mijn vader is een foto.

MIJN VADER IS EEN FOTO

Mijn vader is een foto
Van een man van 41
Je ziet iets van een glimlach
Dat wat aardigs doet vermoeden
En als ik aan hem denk
Is hij altijd even oud
Mijn vader is een foto
Geen gezeur, geen stem, geen goed of fout

Het verdriet is afgesleten
Het gemis, allang vergeten
Al is er soms een flits
Van een man die naar me lacht
Of zijn dat de verhalen
Dezelfde paar verhalen
Waarbij ik in de jaren
Beelden heb bedacht 

Een oude onbekende
Een foto in een lijst
Terwijl ik verder ging
Is hij steeds blijven staan
De beelden, die vervagen
Van een man die niet meer is
En wat is het toch merkwaardig
Dat ik die man steeds vaker mis

Mijn vader is een foto
Van een man van 41
En ik vraag me steeds meer af
Hoeveel van jou zit er in mij
En nu nadert het moment
Nadert het moment
Nadert het moment
Dan ben ik even oud als jij

Luisteren

Lees meer

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'