VPRO op 11 juli 2024: Vroeg verloren; met Liesbeth Rasker

Vandaag kreeg ik het verzoek van Hazazah Pictures onderstaand artikel te delen in mijn Verlaat Verdriet-netwerk.

Artikel Hazazah Pictures

Een intieme verkenning van rouw en herinnering

Op donderdag 11 juli 2024 gaat de aangrijpende documentaire Vroeg verloren in première op VPRO. Deze 55 minuten durende film, geregisseerd door Tessa Louise Pope en geproduceerd door Hazazah Pictures in co-productie met VPRO, belooft een diepe en persoonlijke blik op de impact van verlies.

Een persoonlijk verhaal over rouw

Vroeg verloren volgt het verhaal van journalist en influencer Liesbeth Rasker, die op 10-jarige leeftijd haar moeder verloor. Liesbeth neemt ons mee op haar reis door de herinneringen aan dit verlies, waarbij ze onderzoekt hoe dit haar leven heeft gevormd. Hoe ervoer ze het verlies van haar moeder als kind? Waar blijft de liefde na zo’n groot verlies en welke copingstrategieën ontwikkelen zich? De film biedt een ontroerend inzicht in rouwverwerking en toont hoe anderen met vergelijkbare ervaringen omgaan.

De documentaire is niet alleen een persoonlijke reflectie van Liesbeth, maar ook een universeel verhaal over rouw en herstel. In Vroeg verloren gaat Liesbeth in gesprek met verschillende lotgenoten en gezinsleden, elk met hun unieke manier van omgaan met verlies. Door deze gesprekken biedt de film een breder perspectief op rouwverwerking en toont het dat iedereen zijn eigen pad bewandelt in het verwerken van een groot verlies.

Vroeg verloren

Vroeg verloren is een film die niet alleen ontroert, maar ook inzichten biedt in een onderwerp dat vaak moeilijk te bespreken is. Het laat zien hoe je een band kunt behouden met een overleden dierbare en welke uitdagingen je later in het leven kunt tegenkomen na zo’n groot verlies. Voor iedereen die ooit met rouw te maken heeft gehad of iemand kent die een groot verlies heeft meegemaakt, biedt deze documentaire herkenning, troost en nieuwe inzichten.

Must see

Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke ervaring van rouw en herstel. De film biedt een unieke kans om te zien hoe mensen omgaan met verlies en hoe herinneringen ons kunnen helpen helen.

Datum & tijd: donderdag 11 juli 2024, NPO2, 22.10 uur
Regie: Tessa Louise Pope
Producent: Hazazah Pictures
Omroep: VPRO

Lees meer

Vroeg verloren

Boeken van Verlaat Verdriet-deskundige Titia Liese

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)