Arthur Japin in Psychologie Magazine

Arthur Japin

Vandaag kreeg ik een tip in verband met een artikel over de Nederlandse schrijver Arthur Japin in Psychologie Magazine.

Hooggevoeligheid

Japin zegt in dit artikel over zichzelf (en zijn hooggevoeligheid)
‘Lang heb ik niet begrepen dat anderen mij niet net zo duidelijk konden lezen als ik hen. Ik weet in een oogopslag wat iemand voelt, wil, denkt en meestal ook grofweg waaruit dat voortkomt. Diegene hoeft daarvoor niet dichtbij te zijn, maar wel in mijn blikveld. Dat klinkt zweverig, maar is heel praktisch. Het is niet het lezen van gedachten, maar het oppikken en combineren van heel veel fysieke signalen. Als kind heeft dat me geholpen om te overleven.’

Kolja

Het artikel over Arthur Japin (1953, 13 jaar toen hij zijn vader verloor) verscheen naar aanleiding van zijn nieuwe roman Kolja.
Een roman waarin leven en dood van componist Peter Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893, 14 jaar toen hij zijn moeder verloor) een centrale rol speelt.

Glazen kind

Over Peter Iljitsj Tsjaikovksy zei zijn gouvernante ooit: “Voorzichtig met Petja, het is een glazen kind.” 

 

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'