Dit symposium is een soort van groei-briljant

Groei-briljant

Ons symposium Ontmoeting met Ap Dijksterhuis krijgt meer en meer vorm. ‘Dit wordt een prachtige dag‘ roept de vrijwilligster uit als we bezig zijn het draaiboek voor die dag in elkaar te zetten. ‘Een soort van groei-briljant.’

Ik kan het alleen maar beamen. In de loop van de maanden vanaf herfst 2023 waarin we als organisatieteam samen plannen hebben gemaakt. Elkaar hebben gesproken. Ge-appt. Gebeld. Gemaild. Waarin nieuwe ideeën ontstonden. Aanvullingen kwamen. Waarin we verrast werden met bijdragen uit onverwachte hoek.

Ontmoeting

Al werkend is een symposium ontstaan dat nog steeds Ontmoeting met Ap Dijksterhuis heet. Maar, dat groeit als een soort van groei-briljant. Steeds meer vorm krijgt. Een soort van huiskamerbijeenkomst. Maar dan in een heel ruim bemeten huiskamer. Waar je als Verlaat Verdriet-ers elkaar ontmoet. Kennismaakt. Bijpraat. Je op je gemak kunt voelen. Deel van een groter geheel. Waar ervaringsgenoten bereid zijn je iets uit hun verhaal voor te lezen. Ap Dijksterhuis, psycholoog en nog veel meer, niet alleen in het openbare gedeelte een lezing geeft voor geïnteresseerden. Maar in het besloten gedeelte als ervaringsgenoot zijn ervaringen met ons deelt. Zijn zoektocht naar zijn vroeg overleden vader. Wat deze zoektocht hem heeft gebracht.

Extra’s

In het besloten gedeelte verrassende, mooie extra’s. Zoals Verlaat Verdriet-ster Tamar, die ons meeneemt in haar act Herleef. De libel die Eva tekende tijdens een Verlaat Verdriet-workshop. Die we mogen gebruiken voor een klein presentje aan de deelnemers van deze dag. De presentatie van werk van Verlaat Verdriet-ster/kunstenares Elly, uit haar serie Nesten. De schrijfworkshops die steeds meer de vorm hebben gekregen van een afronding. Zodat je in kleinere groepjes kunt delen over jouw ervaringen met deze dag. Weer goed naar huis kunt gaan. Voldaan. Geïnspireerd. En thuis nog eens terug kunt kijken op een waardevolle dag. Een dag voor jezelf.

Verlies
Verlaat Verdriet
Samenkomen en ervaren
Indrukwekkende act van Tamar
Herstel 

Meer informatie over het symposium

 

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'