Je moet vooruitkijken

Je moet vooruitkijken

‘Je moet vooruitkijken’ zei de bedrijfsarts tegen me toen ik bij hem kwam omdat ik helemaal ben vastgelopen. Ook in mijn werk.
Dat heb ik altijd gedaan, en daarom zit ik nu hier. Het is tijd dat ik er wat aan ga doen.’

Mail

Onlangs ontving ik een e-mail van een Verlaat Verdriet-er die met bovenstaande zin begint.
In haar mail vervolgt ze:
‘Ook ik verloor jong mijn ouder. Wat ben ik blij met jouw site.
Wat ben ik blij met alle informatie die daar op staat.

(H)erkennen

Wat heb ik mezelf herkend.
Wat ben ik blij met de erkenning die je geeft.’

Doorgeven

‘Ik heb je site doorgegeven in mijn familie en aan vrienden.
Ik heb delen uitgeprint. Ik ga ze aan de bedrijfarts geven.
Dank voor het werk dat je doet.
Dank ook voor de boeken die je hebt geschreven.’  

Aan het denken zetten

‘Je moet vooruit kijken’ zei de bedrijfarts tegen deze Verlaat Verdriet-er.
Haar adequate antwoord: ‘Dat heb ik altijd gedaan, en daarom zit ik nu hier. Het is tijd dat ik er iets aan ga doen’ zet naar ik hoop deze bedrijfarts aan het denken over de gevolgen van jong ouderverlies op de langere termijn.
Laten we het hopen!

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)