Prachtig Terugkomweekend

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend een prachtig Terugkomweekend gehad, in het gastvrije en liefdevolle Arnold Janssenklooster , gelegen in de rust en de stilte van de Zuid Limburgse heuvels.

Ik mag er zijn

Een weekend rondom het – voor Verlaat Verdriet-ers – zo herkenbare thema: Ik mag er zijn.
Werken met stress-reducerende, trauma-specifieke yoga-oefeningen van yoga- en meditatiedocent Albertine Richaerts , eenvoudige schrijfoefeningen die de deelnemers steeds weer even terugbrachten naar eigen woorden over eigen ervaringen, ontmoeten en (bij)praten.

Deelnemers

Voor alle deelnemers een Terugkomweekend, wat betekent dat iedere deelnemer aan dit Terugkomweekend recent – of (veel) langer geleden – een workshop en/of de jaartraining en/of een andere activiteit bij mij heeft gedaan.
Enkele deelnemers kenden elkaar, sommige onderhouden al jaren intensief contact met elkaar. Andere kenden, behalve mij, geen van de andere deelnemers.
Allemaal stapten we in een nieuw avontuur.

Samen

Bijzonder om, ook deze keer, weer mee te maken wat het met Verlaat Verdriet-ers doet zich herkend en erkend te voelen.
Bijzonder weer om mee te maken hoe bereid Verlaat Verdriet-ers zijn elkaar te dragen, van elkaar te leren, elkaar te steunen, samen te zijn.
Bijzonder ook om er getuige van te mogen zijn hoe de deelnemers die vaak zo’n moeite hebben hun plaats in te nemen in een groep en zich deel te voelen van een groep (Verlaat Verdriet-ers dus, die vaak zo’n moeite hebben voluit te voelen en te erkennen Ik mag er zijn) in dit weekend hun plek innamen – en kregen – in deze groep. Ook al ging het ook hier niet altijd bij iedereen helemaal vanzelf!

Dankbaar

Ik voel me dankbaar, dat ik dit weekend heb mogen werken met al deze mooie, krachtige, kwetsbare mannen en vrouwen.
Ik voel me dankbaar dat ook ik dit weekend heb mogen genieten van het zorgvuldige en liefdevolle yoga- en meditatiewerk van Albertine.

Dat ik niet de enige ben die dit zo heeft ervaren laten de reacties van deelnemers zien:
Een bijzondere ervaring;
Ik kijk terug op een mooi en inspirerend weekend;
Bedankt voor dit weekend;
Ik ben zo blij dat ik gekomen ben;
Keep in touch! 

Meedoen?

Voor Albertine en mij de eerste keer om, naast onze al jarenlang bestaande samenwerking in de basisworkshop Dubbel Ouderverlies in dit Terugkomweekend Ik mag er zijn samen te werken – maar zeker niet de laatste keer.
Spreekt Ik mag er zijn jou aan?
Houd ons via de Blog’s en de Nieuwsbrief in de gaten! 

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *