Print Friendly, PDF & Email

‘Wondermiddel’ EMDR

Het moet nu maar eens over zijn‘. ‘Ik moet er af, het heeft nu lang genoeg geduurd‘ zijn verzuchtingen die ik in mijn praktijk regelmatig te horen krijg.
Dit verlangen maakt Verlaat Verdriet-ers ontvankelijk voor – of liever nog: begerig naar – snelle oplossingen. Het moet nu maar eens over zijn. En graag een beetje snel.
Maar werkt dat ook zo bij EMDR en Verlaat Verdriet?

Verlaat Verdriet-ers schreven over hun ervaringen op het besloten Verlaat Verdrietforum Ontmoetingsplaats * 
Wat daarbij vooral opvalt: degenen die een EMDR-traject met hun therapeut zijn aangegaan hebben zeker geen kortdurende, snelle behandelingen gehad. Bovendien hadden deze mensen al een stevige vertrouwensrelatie met hun therapeut opgebouwd.

Mocht je een therapeut treffen die je EMDR aanbiedt, verzeker je er dan van dat de betreffende therapeut voldoende kennis heeft van de kenmerken van Verlaat Verdriet (zoals bijvoorbeeld ruptuur en de stapeling van verlies- en transitie-ervaringen) en minstens evenveel kennis van de specifieke dynamiek van een verlaat rouwproces bij Verlaat Verdriet.

Kiezen voor de verleiding van de snelheid van EMDR kan wel eens contraproductief voor je werken. EMDR is geen wondermiddel voor Verlaat Verdriet-ers!

Verlaat Verdriet-forum Ontmoetingsplaats is per 14 maart 2014 definitief gesloten. Delen met ervaringsgenoten kan via de Facebook-pagina van de Stichting Verlaat Verdriet. Lees meer over deze mogelijkheid in Delen.

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *