Volkskrant: interview met Loes Haverkort

Interview met Loes Haverkort

In Volkskrant Magazine van 20 mei 2017 een interview met actrice Loes Haverkort (36). De vader van Loes Haverkort kreeg op haar 11e de eerste serieuze waarschuwing en op haar 13e een zware hartaanval. Hij overleed toen ze 20 was.

Citaat uit Interview

Ik heb voor dit interview je vriendin Marieke de Kleine gesproken met wie je de toneelschool hebt doorlopen. Met haar heb je later een verhitte discussie gehad omdat zij stelde dat het leven maakbaar was. Was je daar zo gekwetst door in verband met het overlijden van je vader? ‘Ja. Ik kon het niet verkroppen dat je daarin kon geloven. Want dan had mijn vader nog geleefd! Zo diep zat dat. Daarom ging ik er zo heftig in. Zij wilde me duidelijk maken dat het leven maakbaar is. Nee, zei ik, neem het leven maar zoals het is, het gaat zoals het gaat. Zo voorkom je teleurstellingen. Dat liep hoog op. We schreeuwden tegen elkaar, tot huilens aan toe. Maar gelukkig heeft dat gesprek er wel echt voor gezorgd dat ik moest gaan geloven dat het leven maakbaar is, omdat ik anders stil zou blijven staan. Dat ik anders niet meer zou handelen, dat ik alleen nog maar zou afwachten tot het leven mee weer een bepaalde kant opstuurde.’

Bezorgd

Floris zei dat je heel bezorgd bent. Door het overlijden van je vader ben je heel bang om mensen te verliezen. Hij zei: ‘Soms schiet ze ’s nachts wakker om te kijken of ik het nog doe……’

Lees meer

Volkskrant Magazine 

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)