ZEER en rouwmeter

Jazeker: ik ben me ervan bewust dat ik weinig schrijf op het moment.
En dat terwijl er eigenlijk zoveel te vertellen is!

ZEER

Zoveel te vertellen over ZEER: het Verlaat Verdriet-symposium van 14 januari 2017.
Zoveel te vertellen over ZEER: de bij het symposium behorende glossy.
Zoveel te vertellen over ‘Gat in m’n ziel’: de bij het symposium en de glossy behorende schrijfwedstrijd.

Werken en schrijven

Het gaat me even niet goed af, dat schrijven.
Zo veel als er voor de zomervakantie opborrelde, zo weinig komt er nu.
En echt: dat is eigenlijk een beetje raar. Er gebeurt namelijk genoeg.

Organisatie ZEER

Zo zijn we hard aan het werk om de hele organisatie van ZEER rond te krijgen. En dat lukt zeer goed. (Alleen de financiële kant van de zaak, daar moet nog het een en ander aan gebeuren. We zijn dus nog hard op zoek naar sponsoren.)
De inhoud van de dag is zo goed als rond.
De redactie van de glossy interviewt en schrijft naar hartenlust.
Aan de vorm van de PR wordt hard gewerkt.
De schrijfwedstrijd staat in de steigers.
Kortom: we overleggen wat af.
En genieten daar ZEER van.

Verlaat Verdriet en bewustzijn

Eén van onze doelen met ZEER is Verlaat Verdriet uit de schaduw te halen. Want o ja: ik kom weer op zoveel plaatsen tegen hoe weinig kennis – en niet alleen kennis, maar ook bewustzijn – er is als het gaat om de gevolgen van jong ouderverlies op de langere termijn.

Mary de Keijzer

Gisteren sprak ik Mary de Keijzer.
Mary is één van de kernleden van ons initiatief en zeer hard aan het werk met de redactie van de glossy (N.B: Mary is niet alleen degene die het plan opvatte een glossy uit te geven, Mary is ook degene die de titel ZEER aan ons werk heeft geven!).
Gisteren spraken Mary en ik elkaar om het dubbelinterview met Henk Schut en mij voor te bereiden.
Henk is als universitair hoofddocent verbonden aan de universiteit van Utrecht. Thema’s voor het interview zullen met name zijn: hoe komt het toch dat Verlaat Verdriet – of eigenlijk moet ik zeggen: dat de gevolgen van jong ouderverlies op de langere termijn – zo niet lijkt te bestaan in de wereld van de wetenschap.

Rouwmeter

In haar research ter voorbereiding van dit gesprek kwam Mary de Rouwmeter tegen.
Gisteravond heb ik de Rouwmeter opgezocht. En ‘m meteen ook maar gemaakt.
Graag nodig ik jou, als Verlaat Verdriet-er, uit eens een kijkje te nemen op de site www.rouw.nl waarin deze Rouwmeter is opgenomen. En je mogelijk uitgenodigd te voelen ook eens de Rouwmeter in te vullen en in te sturen (je krijgt echt antwoord als je de meter ingevuld instuurt!).

Zelf heb ik geen spoortje Verlaat Verdriet kunnen ontdekken (nou vooruit: een kleintje dan).
Maar wie weet zie jij heel andere dingen.
Ik hoor het graag!

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *