Twintig jaar leven, twintig jaar dood

Gisteravond woonde ik, met vriendin J. een workshop bij van ProBook in Zwolle. Vriendin J. verloor twintig jaar geleden haar toen twintig jarige zoon als gevolg van kanker. Om haar zoon te eren, is J. bezig voor familie en vrienden – in eigen beheer – een kleine kroniek uit te geven over zijn leven en zijn dood: Twintig jaar leven, twintig jaar dood.

ProBook

ProBook is een binderij in Zwolle, waar je boeken kunt laten maken die je in eigen beheer uitgeeft. Wat je maar wilt aan boek: dik, dun, groot, klein, zachte kaft, harde kaft, kleine oplage (letterlijk vanaf één boek), grote oplage (zoveel je maar wilt).

Workshop Boek maken

In de site van ProBook vind je format’s waarmee je je boek vorm kunt geven. Deze format’s kun je gratis downloaden van de site van ProBook. Zo kun je niet alleen de schrijver zijn van je boek, maar ook de vormgever en ook de uitgever.
Ter ondersteuning van dit proces van vormgeven biedt ProBook workshops in Zwolle aan om je te laten zien hoe het werkt. Zo’n workshop volgden wij gisteravond. En ik kan niet anders zeggen: de investering van tijd en energie zonder meer waard.

Doen

Na afloop hebben we samen afgesproken: we gaan het doen. Vriendin J. gaat haar manuscript Twintig jaar leven, twintig jaar dood vormgeven met het format waar we gisteren uitleg over kregen. En ik, ik ga een boek samenstellen over de wording van mijn nieuwe huisje op Terschelling. Heel ander onderwerp, maar wel goed voor ’n boek.

E-Herinneringsboeken

Overweeg je een boek samen te stellen om je overleden ouder te gedenken? Je kunt Herinneringsboek Moeder en Herinneringsboek Vader gratis downloaden van de site. Deze conceptboeken helpen je op je verwerk-weg.

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *