Bijbellezen 2

Bij dit bijbellezen kan ik dus wel wat hulp van buitenaf gebruiken.
Ik bel mijn vrienden I. en T.
I.: vriendin van vele jaren, en haar man T.: emeritus predikant. T. weet de weg in de bijbel, zoveel weet ik in ieder geval zeker.
I. krijg ik aan de telefoon. Ik vertel haar waarom ik bel: ‘Ik ben op zoek naar Handelingen der Apostelen, 10-11 En toen ze naar de hemel staarden. Ik wil graag graag weten: Hoe kom ik daar?’
‘Ah’, roept I. prompt. ‘Bekend! Niet naar de hemel staren, maar het hier op aarde doen.’

Wat staat gij daar en ziet op naar den hemel

‘Ja, maar hoe kom ik daar’ piep ik nogal gegeneerd.
Ik geef je T., die weet de weg.’
En jawel – met wat hulp van T. (‘Ik dacht dat jij de bijbel kende, wrijft hij nog wat extra zout in de wonde van mijn schaamte) kom ik waar ik zijn wil. ………………‘en nadat hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. En toen ze naar de hemel staarden terwijl hij hemelvoer, zie, twee mannen in witte klederen stonden bij hen, die ook zeiden: Galilese mannen, wat staat gij daar en ziet op naar den hemel? Deze Jezus, die van u opgenomen is naar den hemel, zal op dezelfde wijze wederkeren, als gij Hem ten hemel hebt zien varen. Toen keerden ze terug ………

Ander perspectief

Als Ernst de volgende dag belt roep ik meteen mijn nieuwe kennis in de telefoon: ‘Niet naar de hemel staren, maar het werk hier – op aarde – doen.’
‘Ik weet het’, zegt Ernst, ‘dat is meestal de verklaring die hieraan gegeven wordt. Maar ik wil het graag benaderen vanuit een ander perspectief. Namelijk de opdracht aan deze beide mannen uit Galilea: Keer terug naar waar je vandaan komt’.

Teruggaan, om verder te kunnen

Ik ben verrast door dit perspectief.
Het perspectief dat ik Verlaat Verdriet-ers graag meegeef: verbind je weer met je overleden ouder.
Keer terug naar waar je vandaan komt.
Keer terug naar je oorsprong.
Teruggaan, om verder te kunnen noemt Ernst dit in ons telefoongesprek.
Wat bijzonder om aan de hand van de dominee (van twee dominees, mag ik wel zeggen) mijn werk zo in bijbels perspectief gezet te krijgen.
Daar krijg ik het best een beetje warm van!

Interview in kerkblad

Het korte interview voor het kerkblad op Terschelling zal in de eerste week van mei verschijnen.
Ernst ga ik om toestemming vragen het interview t.z.t. ook in mijn blog op te nemen.

The following two tabs change content below.
Titia Liese transformeerde haar eigen vroege verlieservaring naar een doeltreffend en omvangrijk (zelf)hulpaanbod voor volwassenen die in hun jeugd een ouder verloren door overlijden. Ervaringsgenoot, ontwikkelaar, inspirator, counselor, trainer, auteur, uitgever en eigenaar van de website Verlaat Verdriet.NU. Titia Liese: 'Je hebt een leven te winnen!'

Laatste berichten van Titia Liese (toon alles)

Een gedachte over “Bijbellezen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *